CIRCUIT ISTANBUL

DE MOS NICOLAE

4
 
Transport:
Perioada: 06.12.2023 - 10.12.2023
TripAdvisor 3.5 Tripadvisor Score: 3.5
Pret:
 
190
persoana/ loc in camera

Ziua 1. Ploiesti - Istanbul (700 Km)

Ora 20:00 Imbarcare din Ploiesti Hale Coreco ( in spatele Catedralei). Plecare pe traseul Ruse –Stara Zagora –Edirne –Istanbul.  Sosim dimineata si ne vom caza la Istanbul - Hotel MARMARAY YENIKAPI 4 *  (sau similar).

 

Ziua 2. Istanbul - Croaziera pe Bosfor – Tur by night in Asia

 Sosim dimineata si ne vom caza la Istanbul - Hotel MARMARAY YENIKAPI 4 *  (sau similar).

Timp liber la dispozitie sau program optional: croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara, ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului – european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yeni Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce etc.Dupa pranz vom face o vizita si cumparaturi la Bazarul Egiptean de mirodenii .

BONUS – Vizita la Moscheea Suleymaniye , la mormantul lui Suleiman Magnificul si Hurrem .

Seara, optional tur Istanbul by night 25 € /pers. Plecam spre Asia, trecand prin cartierul Levent (supranumit și Manhattan-ul Istanbulului), cu zgarie nori de pana la 300 m înălțime, trecem pe langa casa Presedintelui Erdogan si vom traversa Bosforul  pe unul dintre podurile monumentale si vom ajunge pe  colina Camlica, cea mai înaltă din Istanbul, de unde vom admira panorama Bosforului și a orasului. Aici vom face fotografii și vom putea testa(contra cost) un preparat local - Kumpir, cartof copt umplut cu diferite ingrediente. In continuare ne deplasam la Moscheea Camlica, cea mai mare din Turcia, cu o capacitate de 63.000 de persoane, o adevarata capodopera a arhitecturii și artei islamice. Vizita la magazinul de dulciuri si fabrica de piele.

Servicii incluse: transport autocar, ghid local si insotitor de grup.

Seara cazare la Hotel MARMARAY YENIKAPI 4 * plus sau similar.

 

Ziua 3. Istanbul - Croaziera In Insula Buyukada

Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional croaziera in Buyukada - Insula Printilor din marea Marmara, denumita astfel din perioada bizantină, cand prinții si alți membri ai familiei regale erau exilați aici. Gasim multă liniște, aer curat, vegetație mediteraneană, briză călduță, atmosferă de vacanță și nici o mașină pe străduțele pe care se circula doar cu vehicule electrice și biciclete. Recomandam plimbarea individuala catre zona cosmopolita, cu vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Urmeaza masa de pranz cu preparate din peste. Cazare la hotel Hotel MARMARAY YENIKAPI 4 * sau similar. Seara, va invitam la un program optional (60 Euro/pers.), seara turceasca pe vapor cu dansuri si cina traditionala.

 

Ziua 4. Istanbul -Basilica Sf. Sofia -Palatul Topkapi - Moscheea Albastra

Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Basilica Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pt. aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in  moschea Aya Sofia. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile,  si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise.  Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Marele Bazar – cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, unde va puteti tocmi pentru orice. Seara cazare la Hotel MARMARAY YENIKAPI 4 * plus sau similar.

 

Ziua 5. Istanbul - Edirne – Bucuresti-Ploiesti (700 km)

Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne – Stara Zagora – Ruse -Bucuresti -Ploiesti, oprire in Edirne,fosta Capitala a Turciei pentru a vizita Moscheea Selimiye cu 999 de ferestre si pentru a face ultimele cumparaturi .

Sosire in jurul orei 22.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

• Transport cu autocar clasificat (in Istanbul doar in zilele 1 si 5). Locurile in autocar se vor ocupa incepand cu a doua bancheta in ordinea inscrierii

• 3 cazari cu mic dejun inclus, hotel Hotel MARMARAY YENIKAPI 4 * sau similar

• Ghid insotitor roman si ghid local la turul de oras.

• Intrari la obiective turistice (Tarife informative : Palatul Topkapi 25 € La Moscheea Albastra, Aya Sofia si Selimiye acces gratuit)

• Excursiile optionale

  Ghizi locali  obligatoriu in Turcia 15 € /persoana/circuit

Taxele de oras ,3 pe zi (se achita la ghid pentru a le achita la receptie pentru tot grupul).

 

Suplim. Cam. single: 70 euro/pers. Copil 6 -12 ani: 100 euro cazat in camera cu ambii parinti

Grup minim 30 persoane. Pentru un grup de 20 - 29 persoane, se va achita un supliment de 30 €/ pers. Avans 30%  la inscriere, plata integrala cu 30 de zile inainte de plecare.

In cazul in care grupul minim nu se realizeaza agentia poate anula programul , turistii avand posibilitatea sa se inscrie pe un program similar sau sa li se returneze banii.

Reduceri de grup: la 6 persoane = 5%, la 11 persoane = 10% ( reducerile se aplica la pretul excursiei si nu se cumuleaza cu alte reduceri din alte campanii)

Insula Printului – 35 /persoana  + 5 plimbarea cu masinuta electrica

Include masa de pranz; minim 30 de persoane.

 

Seara turceasca pe vapor – 60 /persoana

Include cina, bauturi la discretie si spectacolul . Grup minim 20 persoane.

 

Croaziera pe Bosfor - 15 /persoana

Croaziera dureaza aproximativ 90 de minute. Grup minim 30 persoane.

 

Excursie in Asia, la Moscheea Camlica - 25 /persoana

Excursia dureaza aproximativ 4 ore. Grup minim 30 persoane.

 

Rezerva acum

You must agree to the conditions for processing your personal data.