Ziua 1
(aprox. 840 km): Plecare la ora 06:00 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, in parcarea mare) pe traseul - Pitesti - Rm Valcea - Sibiu - Nadlac - Budapesta. Seara, optional, Croaziera pe Dunare by night cu cina festiva, pret 55 euro/pers (include transport autocar, vaporas, ghid local, cina festiva bufet cu specific local - sarmalute si gulas, gustari reci si salate, bauturi - welcome drink, vin, apa minerala si racoritoare). 
Cazare la Ibis Styles Citywest 3* sau similar in Budapesta.


Ziua 2
(aprox. 520 km): Mic dejun. Ne indreptam catre Polonia, cu oprire in Cracovia, oras al carui Centru Istoric este inscris pe lista Patrimoniului UNESCO. Tur pietonal in Cracovia, unul dintre cele mai vechi orase poloneze: Barbacana Cracoviei, Piata Centrala Rynek Glowny (considerata cea mai mare piata medievala din Europa), Sukiennice, Biserica Sf. Maria, Arhidieceza de Cracovia, Biserica Sf. Treime, Biserica Sf. Petru si Pavel, Castelul Wawel.
Cazare la Hotel Grand Felix 3* sau similar in Cracovia. 


Ziua 3
(aprox. 450 km): Mic dejun. Vizitam capitala spirituala a Poloniei, Czestochowa, cu Manastirea fortificata Jasna Gora, aici se pastreaza la loc de cinste Icoana Maicii Domnului, Madona Neagra, protectoarea Poloniei. Ne deplasam catre Varsovia, capitala Poloniei. Tur pietonal Centrul Vechi - distrus aproape in totalitate in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si reconstruit ulterior in 6 ani (Piata Palatului, Coloana Regelui Sigismund III Vasa, Palatul Regal) - Palatul Prezidential - Palatul Culturii si Stiintei - Muzeul Insurectiei din Varsovia.
Cazare la Hotel Gromada Lomza 3* sau similar in Lomza.


Ziua 4
(aprox 570 km): Mic dejun. Ne indreptam catre Lituania, cu oprire in Kuanas, fosta capitala in perioada interbelica. Tur pietonal: Biserica Adormirii Maicii Domnului, Casa Perkunas, Vechea Primarie, Catedrala Sf. Petru si Pavel, Piata Primariei. Urmatoarea oprire este in Riga, capitala Letoniei, unde vom descoperi pietonal: Casa Capetelor Negre, Biserica Sf. Petru, Biserica Sf. Iacob cel Mare - monument UNESCO, ansamblul Trei Frati, Castelul, Domul. Timp liber pentru plimbare in Riga.
Cazare la Hotel Mezaparks 3 * sau similar in Riga.


Ziua 5
(aprox. 310 km): Mic dejun. Pornim spre Tallinn, capitala Estoniei, pentru un tur pietonal: Castelul Toompea (gazduieste Parlamentul Estoniei), Biserica Ortodoxa Rusa Alexander Nevsky, Zidurile Orasului cu Turnurile si Portile sale (sec. XIII-XIV), care sunt printre cele mai bine conservate ziduri medievale din Europa, Poarta Daneza, Biserica Niguliste, Vechea Primarie, Biserica Sf. Duh. Timp liber la dispozitie. 
Cazare la Hotel U11 3 */ Hestia Hotel Susi 3* sau similar in Tallin.


Ziua 6
(aprox. 610 km): Mic dejun. Parasim Estonia, traversam Letonia pentru a ajunge in Lituania. Oprire pentru tur pietonal in Vilnius, capitala Lituaniei: Piata Catedralei, statuia Ducelui Gediminas, Catedrala Romano-Catolica, Universitatea, Biserica Sf. Ioan (Biserica Universitatii), Casa Semnatarilor. Timp liber la dispozitie.
Cazare la Ibis Styles Vilnius 3* / Zemaiteaas Hotel 3*sau similar in Vilnius.


Ziua 7
(aprox. 600 km): Mic dejun. Traseul continua prin Polonia, prin rezervatii naturale si zone bogate in lacuri, spre Gdansk, cel mai important oras-port al Poloniei la Marea Baltica. Descoperim orasul in urma unui tur pietonal de oras: Poarta de Aur, Vechea Primarie, Curtea lui Arthur, Poarta Verde, Macaraua Medievala din Portul Gdansk, Biserica Sf. Maria (cea mai mare biserica gotica de caramida din lume).
Cazare la Hotel Cztery Brzozy 3* / Hotel Gniecki 3* sau similar in Gdansk.


Ziua 8
(aprox. 520 km): Mic dejun. Lasam in urma briza Marii Baltice si pornim spre centrul Poloniei, nu inainte de a vizita Castelul Ordinului Teutonic din Malbork (cel mai mare castel din lume dupa suprafata, si una din cele mai mari constructii de caramida din Europa) - optiunea pentru vizita castel se face la inscriere si se achita in agentie, inainte de plecare (20 euro/pers). Continuam programul cu oprire in orasul Torun, parte a patrimoniului mondial UNESCO. Seara ajungem in Katowice.
Cazare la Hotel Focus Katowice 3* sau similar in Katowice.


Ziua 9
(aprox 500 km): Mic dejun. Parasim Katowice si ne indreptam catre Slovacia. Scurt popas in Banska Bystrika, oras situat pe valea raului Hron.
Cazare la Ibis Styles Citywest 3* sau similar in Budapesta.


Ziua 10
(aprox. 840 km): Mic dejun. Plecare catre tara, sosire in Bucuresti in jurul orei 23:00, in functie de trafic si formalitatile vamale.


Pretul include:
 - transport cu autocar clasificat;
 - 9 nopti cazare cu mic dejun la Hotel 3* in Budapesta, Lomza, Cracovia, Riga, Tallin, Vilnius, Gdansk, Katowice, conform program;
 - ghid de turism atestat.

Pretul nu include:
 - intrarile la obiectivele turistice - au caracter orientativ (Castelul Ordinului Teutonic din Malbork - 20 euro/pers, optiunea pentru vizita castel se face la inscriere si se achita in agentie, inainte de plecare;
 - taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz);
 - cheltuieli personale;
 - asigurare medicala si storno;
 - taxa de oras - 25 euro/ pers (pentru toata durata circuitului) se achita OBLIGATORIU la agentie;
 - ghizii locali specializati;
 - locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (20 euro/pers/ loc rand 1, 15 euro/pers/loc rand 2, 10 euro/pers/ loc rand 3);
 - vizite optionale;
 - alte taxe de vizitare;
 - orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica pretul include;

Excursiile optionale: 
 - Croaziera pe Dunare by night cu cina festiva - 55 euro/pers;

Avans 30% in termen de 7 zile de la inscriere, diferenta cu 15 zile inainte de data plecarii.

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment camera single: 290 euro/pers.

Grup minim: 25 persoane.In cazul nerealizarii grupului minim ne rezervam dreptul de a anula plecarea, cu posibilitatea inscrierii la un program similar. 

Tarife copii:
Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet (615 euro).
Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (810 euro), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare: 
Carte de identitate sau pasaport in perioada de valabilitate.  
Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul sau certificat de deces; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazier juridic. 
Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

Nota: locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului

Excursiile optionale se organizeaza pentru un minim de 25 de participanti.

OBSERVATII generale de calatorie:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 2 zile inainte de plecare;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; existenta anumitor facilitati precum minibar, balcon, frigider, cana fierbator pentru prepare ceai/cafea in fiecare camera, wi-fi in camera, etc nu pot fi garantate de catre agentie atat timp cat se asigura categoria de stele mentionata in programul detaliat. Unitatea de cazare poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc), turistul avand obligatia sa le achite si se informeze asupra acestora inaintea utilizarii acestor servicii. Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare. Eventualele daune produse de turist in unitatea de cazare revin ca obligatie de plata acestuia. 
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; in cazul  in care turistul are cerinte speciale cu privire la cazare  (camere alaturate, camere cu balcon, etc) nu vor fi considerate confirmate decat in masura disponibilitatii de la fata locului.Mesele incluse in program sunt de categorie meniu standard, fix pentru toti turistii la fel. Orice solicitare de schimbare a acestuia se considera drept cerere speciala si se achita extra la fata locului de catre turist. Agentia de turism nu garanteaza meniuri speciale, nu are obligatia de a se informa cu privire la preferintele sau regimurile culinare ale turistilor, acestea fiind satisfacute in masura posibilitatilor la fata locului. Nominalizarea hotelurilor se va face la cerere dupa transmiterea informarii de plecare (cu 2 zile inainte de inceputul calatoriei, prin exceptie cu 24 ore inainte de plecare). Mentiunea in program a denumirii hotelului continuata de expresia  asau similara face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care se achita taxe ghizi locali in programul turistic sau daca grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia la fata locului.
10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta;
este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii tristice (disponibil pe site - recomandam citirea acestuia); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati). Turistul aflat in situatie atipica (medicala sau de necesitate speciala) este obligat ca notifice in scris agentia cu privire la situatia personala inainte de inscriere si sa ceara acordul pentru participare. Ne rezervam dreptul de a refuza participarea persoanelor care ca urmare a situatiilor speciale pot pune in dificultate derularea programului turistic, afectand astfel toti participantii la calatorie.
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program; turistul are obligatia respectarii conditiilor de transport persoane disponibile pe site (recomandam citirea acestora). In mijlocele de transport sunt interzise fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a nu imbarca sau de a debarca (dupa caz) pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca conditiile de transport persoane, fara rambursarea costurilor de transport. Pasagerii se obliga sa achite catre compania de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata);
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si se completeaza cu informatiile precontractuale disponibile pe site (recomandam citirea acestora). Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja inainte de plecare (in cazul anularii calatoriei) si a asigurarii medicale pentru protectie pe durata derularii programului turistic (in cazul unor situatii medicale neprevazute).

Imbarcari din tara: 
NOTA transferuri: Transferurile din tara se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibus sau autocar in functie de marimea grupului, cu auto proprii sau cu parteneri locali care efectueaza curse regulate. Ora de transfer se va comunica in functie de localitatile de preluare si se vor grupa toti pasagerii pe traseul respectiv catre Bucuresti / sau localitate de destinatie (in cazul efectuarii transbordarii pentru mai multe curse, durata asteptarii masinilor de transfer poate fi de maxim 2 ore). Pentru imbarcarea din tara, transferul se achita si se confirma cu cel tarziu 5 zile inainte de plecare. Tarifele sunt per persoana dus- intors, iar in cazul in care transferul se efectueaza doar pe un sens, se va achita jumatate din tariful corespundator rutei.

Campina - Bucuresti - retur (Benzinarie OMV) - 40 euro
Giurgiu - Bucuresti - retur (Rompetrol vis-a-vis de Kaufland) - 35 euro
Mioveni - Pitesti - retur (Catedrala Sf Petru si Pavel) - 20 euro
Pitesti - Bucuresti - retur (Petrom Podul Viilor) - GRATUIT
Ploiesti - Bucuresti - retur (Benzinaria Petrom Metro) - 35 euro
Rm Valcea - Bucuresti - retur (Gara) - GRATUIT
Targoviste - Bucuresti - retur (Hotel Valahia) - 35 euro

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Riga
Transport Autocar Riga - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bucuresti catre CIRCUIT 10 ZILE TARILE BALTICE - LITUANIA - LETONIA - ESTONIA, Toate locatiile, Estonia

Verifica tarife si disponibilitate